Életkísérő Alapítvány

Kis türelmeteket kérjük abban, hogy az előző honlapukon lévő anyagokat át tudjuk tölteni ide, a magújult honlapunkra. Addig is örömmel osztjuk meg veletek az alapítvány célját.

Az Életkísérő Alapítvány 2012 decemberére született meg nagy boldogságunkra.

Az alapítvány céljai:

  • az egész életet végigkísérő tanulásnak, az önismeret fejlesztésének, a korábbi szemléletek megújulásnak gyakorlati elősegítése.
  • Az alapítvány ezekben a témákban programokat szervez, illetve ilyen célú programok megvalósításához szükséges bentlakásos és bejárós intézményeket működtet, ahol segíti a résztvevőket, hogy rutin vagy alkotó tevékenységük közben szerzett tapasztalataikat tudatosítsák. Az alapítvány segíti a különböző korúakat a természet-közeli életmód technikáinak megtapasztalásában, fejlesztésében és terjesztésében.
  • Az önkéntesek és ösztöndíjasok által végzett kutatási programok olyan tanulási-újratanulási módszereket összegeznek melyek támogatják az ember új szerepvállalásait, és esetenként segítséget nyújtanak a rugalmas reintegárciójukhoz az aktív társadalmi közegbe. Ezen kívül, a rejtett érzelmi berögzöttségek oldása segíti megőrizni a fizikai egészséget ill. tartóssá tenni a gyógyulást.
  • Tevékenysége a nevelés, oktatás, képesség- és személyiségfejlesztés, az ismeretterjesztés céljait szolgálja, valamint kutatást és betegség megelőző tevékenységet végez

Önkéntességről bővebben itt tudsz olvasni, ha szeretnél.

Legújabb kezdeményezésünk:

Létrehozni egy olyan tábort, mely összekapcsolja a ,,Dobbantani vágyó családokat“, azokat akik nagy késztetést éreznek a vidékre költözésre. Mindehhez szeretnénk a tábor segítségével, megadni a platformot, ahol találkozni, ismerkedni, kapcsolódni tudnak, valamint tervüket, elképzelésüket és tapasztalatukat meg tudják osztani egymással. Mindezen folyamatot minden generáció számára megfelelő módon elősegíteni szervezett és szabad programokkal.

Ha késztetést érzel a részvételre, vagy akár szervezésre, akkor email-ben jelezd felénk.

No Comments Yet

Minden vélemény számít!