A Biofalu központi eleme most a Vendégház

Csoportos és egyéni elvonulások fogadására koncentrálunk, de szívesen fogadunk iskolai táborokat is,  hétköznapokon.

A foglalásokat magunk intézzük (geza@biofalu.hu)  Örülünk, ha körbenéznek nálunk még a foglalás véglegesítése előtt. (a látogatás előtti nap kérünk jelzést :–)

READ MORE »

Háziasszonyt és önkénteseket várunk 2016. télvégén

A háziasszony  a ház „lelke” : koordinálja az önkénteseket, segíti az elvonuló vendégek itt-tartózkodását, részt vesz a házon belüli munkákban…

Átlátja az aktuális folyamatokat, radarozza a teendőket, nyugtatja a kedélyeket,  erősíti a nyitott,  nyugodt légkört. Vagyis szenvedélye a vendégek körüli világ!

READ MORE »

JUBILEUMI JÓGA ÉS PSZICHODRÁMA TÁBOR MÁRIAHALMON 2016. augusztus 11 – 14

KEDVES RÉGI, ÚJ ÉS LEENDŐ BARÁTAINK! Szeretettel hívunk Jóga és Pszichodráma Táborunkba: Máriahalomra, 2016 augusztus 11 – 14-ig. Célunk idén is a pihenés, a harmonizálás, a testi-lelki-szellemi kiegyensúlyozás és megújulás, és egy önismereti utazás is, melyben mindenki a maga igénye és mértéke szerint tud részt venni, teljesen szabadon. 10 évvel ezelőtt indítottuk útjára ezt az akkor még egyedülálló hazai kezdeményezést, hogy ötvözzük a jóga és a pszichodráma módszereit intenzív nyári önismereti kurzusok formájában. Erre a jubileumi, 10. nyári táborunkra az integrálás, az egységesítés szándékával készülünk. A táborban olyan jógagyakorlatokat végzünk és tanulunk, amelyek kezdők számára is alkalmasak. Nem igényelnek semmilyen előképzettséget, kortól és egészségi állapottól függetlenül gyakorolhatók. Egész lényünket érintő kiegyensúlyozó hatásuk – a hétköznapjaink rendjébe illesztve – a tábor utáni életünket is harmonizálják. Pszichodráma játékunk inspirálója idén a Felhőatlasz c. film. A mélyebb önismereti munka érdekében az a javaslatunk, hogy még a tábor előtt nézzétek meg / olvassátok el ezt a művet, ha tehetitek, az érlelés, a ráhangolódás érdekében. A további ajánlataink is ezt a célt szolgálják. Kívánjuk, hogy legyen sok örömötök bennük! Szeretettel várunk Titeket! Góth Erzsébet Kaderják Gyula (30) 970 9333 (20) 480 3184

2016 elején…

Az utóbbi évek színes történései / drámái / örömei  megmutatták a Vendégház irányát: a belső úton járók támogatása –  inspiráló fizikai háttérrel   és elfogadó, nyitott légkörrel…

Ennek számtalan jele van, de a lényeges az az érzés ami megszületik a nálunk időt töltőkben.

READ MORE »

Háttérgondolatok vendégek és önkéntesek részére

Számomra a Biofalu egy kis sziget – sok más sziget mellett – a világban, ahol igyekezve a jelenben élni, figyelünk arra ami megújításra vár, ami előre felé mutat belül és kívül. A sziget jelleg némi távolságot jelent a jellemző energiáktól, kicsit buborék, de igyekszünk megérteni és nem elutasítani azt ami a közgondolkozás fő áramlata. Arra figyelünk ami előre mutató és nem harcolunk régivel.

 

Azt gondolom, hogy a Biofalu Vendégház sajátossága, hogy a személyes megtapasztaláson keresztüli önismeret segítése van a középpontban és ennyiben többet adunk mint csupán a szállás-étkezés.

READ MORE »

ledvilág – személyes mozzanat

A tél az utóbbi években már hangsúlyozottan a belső világra figyelés ideje nálam. Ilyenkor igyekszem azt tenni amire késztetést érzek,  kevéssé cenzúrázva ezt belülről.

Idén ez a folyamat az egyedül izzás ideje lett.  :–)

READ MORE »

Eladó félkész új építésű 2 lakásos vályogház – lakótér szerelmesnek – sok érdekességgel

Van egy házunk, amit 14 éve építettünk –  a tetőterét egy évig laktuk lakhatási engedély nélkül – utána üres lett – most felújítjuk és befejezzük…

Az építési engedély 5 éves – tehát  CSOK-ra alkalmas lehet. Két különbejáratú lakás alakítható ki belőle. Természetközeli életmódra vágyók, kreatív megoldásokat kedvelő egyéni hangulatú tereket kedvelőknek ajánljuk. A befejezéssel várunk, hogy a jövő tulajdonos szájaíze is benne lehessen.

READ MORE »

A Biofalu világnézeti háttere

Nincs nálunk fix vallás vagy tan , ami kizárna más felfogásokat. De van egy fonal, ami távolabbról nézve felsejlik.

Ennek része az erős késztetés a tudatosodásra, megélésre, beengedésre, a változásra, a kísérletezésre…

A Hely küldetése az, hogy segítő hátteret adjon:     mindenki a saját módszerén keresztül juthasson el mélyebb rétegeihez , miközben találkozik – a tapasztalásain  keresztül – magával.

READ MORE »

Kunyhó-ka-Land :–) (tapasztalat és fantázia blog)

Évekkel ezelőtt elindultam egy kísérleti úton: a kicsi, az egyszerű, a rugalmasan változtatható, kuckós …. élettér felé.

READ MORE »

30 szobás, elvonuló vendégházba Háziasszonyt várunk 2015

A vendégfogadásért, szervezésért szenvedélyt érző, jó átlátó képetztzsségű, éber jelenlétű nőt várunk a vendégház napi életének irányítására-terelgetésére.
A tapasztalatszerző időszakra önkéntes-, utána közösen kialakítandó formát ajánlunk.

Olyasvalaki számára jelenthet örömteli tapasztalatot, aki a vendégház lüktető világába beleillik…

READ MORE »